English צור קשר ארועים תערוכות תיק עבודות  גלריה  פיסול חשים אמנות - מיזם אודות דף הבית
 
מייקרינג כמנוף חברתי - שנקר - הנדסה, עיצוב, אמנות, אפריל 2017
כרטיס ישן

הסדנה מייקרינג כמנוף חברתי התקיימה במסגרת אירועי "שבוע מרקחה" השלישי (2017) במכללה האקדמית שנקר. הנחיה: רויטל נדיב - פאבלאב ויניב אלמליח - סדנת דיגום, שנקר ובשיתוף פעולה של ורוניקה אלרן - מיזם "חשים אמנות".
במסגרת "שבוע המרקחה", שמתקיים מידי שנה, בשנקר, החליטה רויטל נדיב (מנהלת הפאבלאב חולון) להעביר את הסדנה "מייקרינג כמנוף חברתי". בסדנה המיוחדת הזו עבדו יחדיו סטודנטים שנה ג' מכל מחלקות ואורחים עם מוגבלויות ראייה ועיוורון. מטרת הסדנה הייתה לייצר פתרונות בהתאמה אישית לבעיות מורכבות של אוכלוסיית האנשים עם עיוורון ולקויות ראייה.

מדובר במרתון יצירתי ורב תחומי אשר בחן כיצד ניתן להשתמש בטכנולוגיית ייצור דיגיטלי, בידע שיתופי ובקוד פתוח לטובת הנגשה וקידום אוכלוסיות עם מוגבלויות בחברה.
במסע מרתק ומרגש כאחד, בחנו הסטודנטים (יחד עם המשתתפים העיוורים), כיצד ניתן לייצר אבי טיפוס בדגום מהיר, לתרגם מדמיון למציאות ולהוציא לפועל פתרונות ותוצרים אשר יכולים לסייע לבעלי מוגבלות ראייה בחיי היום יום.
פורמט הסדנה התבסס על מייקתון - מרתון מולטי דיציפלינרי שהתמקד בפתרון בעיות מורכבות, בו יש מקום חשוב והכרחי לנציגות מתחומים שונים כגון מעצבים, מהנדסים, אמנים ועוד.
ורוניקה אלרן, יוזמת ומפתחת את המיזם "חשים אמנות", דיברה על החשיבות שבשיתופה של אוכלוסיית האנשים עם עיוורון ועם לקויות ראייה, בהתפתחויות הקשורות לעולם הדיגיטלי והעיצובי. ורוניקה הדגישה את החשיבות לערב את העיוורים בתהליכי החלטות וייצור פתרונות לנושאים הקשורים לאוכלוסייה הזאת. כמו-כן, הצביעה על החדשנות של הפלטפורמה שהמכללה, באמצעות הסדנה יצרה, כדי לקיים מפגש עבודה משותף של אנשים רואים ואנשים עם עיוורון בפעם הראשונה במכללה בארץ.

תהליך העבודה:
בשלב ראשון התקיים מפגש ההכרות של המשתתפים בקבוצות השונות והמשתתפים עם מוגבלויות ראייה. לאחר מכן התקיימו דיון ומחקר מהירים שהביאו לזיהוים של הצרכים והבעיות של אנשים עם עיוורון. לבסוף הועלו פתרונות אפשריים שאפשר לייצר.

העבודה נעשתה בקבוצות מחקר קטנות (5 קבוצות) ולכל קבוצה התלווה משתתף עיוור. המשתתפים ישבו יחד במשך שלושה ימים במהלכם נחשפו זה לזה. הסטודנטים למדו להכיר את ערכות חייו של העיוור, סדר היום, כיצד הוא חווה את המציאות, מהם הקשיים העיקריים איתם הוא נאלץ להתמודד, בידוד בעיה ומציאת פתרון. המשתתפים העיוורים היו שותפים פעילים בעבודה.

בשלב השני, עברו הסטודנטים בלבד, לסדנת הדיגום של המכללה (הנחייה יניב אלמליח) כדי לייצר את הדגם. בסדנה נמצאות מדפסות תלת ממד מסוגים שונים, מכונות לייזר ועוד. התהליך היה מאוד אינטנסיבי, מהנה ומלא סיפוק. הוא כלל סיעור מוחות, חשיפה והתנסות בטכנולוגיות מתקדמות בשימוש פלטפורמות קוד פתוח והבנה אמתית וחשובה של מקומה של המשתתפים כסוכנים לשינוי חברתי.

תוצרי הסדנה:
דגם של ידית אוניברסלית המתאימה לכל דלת
פאזל תלת ממדי מותאם לכלל האוכלוסייה לרבות האנשים עם מוגבלויות
משחק זיכרון על חושי
קמפיין ויזואלי ומישושי - נקודות מבט - Points of View
טבעת זיהוי למכלים במטבח - מרקם כשפה

Back
  

כל הזכויות שמורות © Veronica’s Metal Art עיצוב אתר noabar.com lib-portal.com