שנקר - הנדסה, עיצוב, אמנות, אפריל 2017
הנחיה: רויטל נדיב - פאבלאב חולון, יניב אלמליח - סדנת דיגום שנקר
ורוניקה אלרן - מיזם "חשים אמנות"
הסדנה מייקרינג כמנוף חברתי התקיימה במסגרת אירועי "שבוע מרקחה השלישי" במכללה האקדמית שנקר. במסגרת "שבוע המרקחה", שמתקיים מידיי שנה, החליטה רויטל נדיב (מנהלת הפאבלאב חולון) להעביר את הסדנה "מייקרינג כמנוף חברתי". בסדנה המיוחדת הזו עבדו יחדיו סטודנטים שנה ג' מכל מחלקות ומספר אורחים עם מוגבלויות ראייה ועיוורון. מטרת הסדנה הייתה לייצר פתרונות בהתאמה אישית לבעיות מורכבות של אוכלוסיית האנשים עם עיוורון ולקויות ראייה. הסדנה יצרה הזדמנות לסטודנטים לפגוש, בפעם הראשונה, אנשים עם מוגבלויות ראייה ועיוורון ולשמוע על הצרכים שלהם ומצד שני, נתנה הזדמנות לאנשים עם עיוורון לעבוד יחד עם סטודנטים ולהיות שותפים לפיתוחי רעיונות עיצוביים חדשניים.
מדובר במרתון יצירתי ורב תחומי אשר בחן כיצד ניתן להשתמש בטכנולוגיית ייצור דיגיטלי, בידע שיתופי ובקוד פתוח לטובת הנגשה וקידום אוכלוסיות עם מוגבלויות בחברה. במסע מרתק ומרגש כאחד, בחנו הסטודנטים (יחד עם המשתתפים העיוורים), כיצד ניתן לייצר אבי טיפוס בדגום מהיר, לתרגם מדמיון למציאות ולהוציא לפועל פתרונות ותוצרים אשר יכולים לסייע לבעלי מוגבלות ראייה בחיי היום יום.
פורמט הסדנה התבסס על מייקתון - מרתון מולטי דיציפלינרי שהתמקד בפתרון בעיות מורכבות, בו יש מקום חשוב והכרחי לנציגות מתחומים שונים כגון מעצבים, מהנדסים, אמנים ועוד.
ורוניקה אלרן, יוזמת ומפתחת את המיזם "חשים אמנות", דיברה על החשיבות שבשיתופה של אוכלוסיית האנשים עם עיוורון ועם לקויות ראייה בהתפתחויות הקשורות לעולם הדיגיטלי והעיצובי. על החשיבות לערב את העיוורים בתהליכי החלטות וייצור פתרונות לנושאים הקשורים לאוכלוסייה הזאת. הצביעה על החשיבות של הפלטפורמה שהמכללה, באמצעות הסדנה יצרה, כדי לקיים המפגש עבודה משותף של אנשים רואים ואנשים עם עיוורון בפעם הראשונה במכללה בארץ.
|